culinaire
zaken
.nl
Uiensoep met chorizo
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
300
1
100
75
40
5
1
1
-
-
liter
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
theelepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
worst (chorizo)
wijn (wit,droog)
pasta (macaroni) ingrediënt info
kaas (oud,Goudse)
boter (room-)
ui ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de gepelde uien in halve ringen. Smelt de boter in een grote pan en bak de uien in ongeveer 12 minuten zachtjes lichtbruin. Roer de bouillon, de witte wijn, de creme fraiche en de marjolein door de gebakken ui en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder intussen het velletje van de worst en snij hem in dobbelsteentjes of plakjes. Roer de macaroni door de kokende soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de macaroni in ongeveer 12 minuten gaar worden. Voeg de worst toe en laat die snel door en door warm worden. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de geraspte kaas apart en geef er stokbrood bij.
Voedings-
waarde
Energie2736 KiloJoules
651 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
29 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.