culinaire zaken .nl |
Uiensoep met chorizo | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 300 1 100 75 40 5 1 1 - - |
liter gram deciliter gram gram gram stuks theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) worst (chorizo) wijn (wit,droog) pasta (macaroni) kaas (oud,Goudse) boter (room-) ui majoraan (gedroogd) creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de gepelde uien in halve ringen. Smelt de boter in een grote pan en bak de uien in ongeveer 12 minuten zachtjes lichtbruin. Roer de bouillon, de witte wijn, de creme fraiche en de marjolein door de gebakken ui en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder intussen het velletje van de worst en snij hem in dobbelsteentjes of plakjes. Roer de macaroni door de kokende soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de macaroni in ongeveer 12 minuten gaar worden. Voeg de worst toe en laat die snel door en door warm worden. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de geraspte kaas apart en geef er stokbrood bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2736 KiloJoules 651 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 29 gram 3 gram |