culinaire
zaken
.nl
Spinaziesoep met creme fraiche
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
30
30
1
1
0.50
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
bekertje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
bouillon (kruiden-,tablet
creme fraiche ingrediënt info
ui ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Spinazie uitzoeken en wassen. Ui pellen en in stukjes snijden. De creme fraiche met een beetje melk gladroeren. In een grote pan de spinazie met aanhangend water ongeveer 5 minuten koken. Spinazie met kooknat door een roerzeef wrijven of pureren. De boter in een braadpan smelten en de ui hierin fruiten. De bloem erdoor roeren. De melk al roerende langzaam toevoegen tot een gladde saus ontstaat. Spinaziepuree erdoor roeren. Bouillontablet toevoegen en laten oplossen. Diepe borden met heet water omspoelen, zodat ze warm zijn. De soep op smaak afmaken met nootmuskaat, peper en zout en over de warme borden verdelen. Creme fraiche erover verdelen.
Voedings-
waarde
Energie740 KiloJoules
176 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
9 gram
4 gram