culinaire zaken .nl |
Soep met gort | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Soep | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 1 50 50 50 25 2 1 1 - - |
liter gram deciliter gram gram gram gram eetlepel stuks stengel naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) wortel room (slag-) kaas (parmezaans) ham (rauw) gort (vlug-) boter (room-) peterselie (vers) ui selderij (bleek-) zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de ui, bleekselderij en wortel schoon en hak ze fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de groenten even zachtjes aan. Snij de ham in reepjes. Voeg de ham, vluggort en bouillon aan de groenten toe. Kook de soep in circa 10 minuten zachtjes gaar. Roer de room en kaas door de soep. Warm de soep nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 soepkommen en strooi er eventueel nog wat fijn gehakte peterselie over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1463 KiloJoules 348 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 13 gram 5 gram |