culinaire
zaken
.nl
Soep met gort
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
1
50
50
50
25
2
1
1
-
-
liter
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stengel
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
wortel
room (slag-)
kaas (parmezaans)
ham (rauw)
gort (vlug-)
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de ui, bleekselderij en wortel schoon en hak ze fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de groenten even zachtjes aan. Snij de ham in reepjes. Voeg de ham, vluggort en bouillon aan de groenten toe. Kook de soep in circa 10 minuten zachtjes gaar. Roer de room en kaas door de soep. Warm de soep nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 soepkommen en strooi er eventueel nog wat fijn gehakte peterselie over.
Voedings-
waarde
Energie1463 KiloJoules
348 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
13 gram
5 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.