culinaire zaken .nl |
Winterse maaltijdsoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 5 250 100 50 50 25 2 1 1 0.20 - - - |
gram deciliter deciliter gram gram gram gram gram stengel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
boon (bruin,droog) bouillon (runder-) tomaat (gepeld,blik) worst (rook-) salami spekblokjes (mager) knoflook boter (room-) selderij (bleek-) aardappel ui kool (wit) zout peper kaas | ||
Voor- berei- ding |
De aardappel schillen en in blokjes snijden. De ui pellen en in dunne ringen snijden. De draden van de stengels bleekselderij halen, de stengels wassen en in plakjes snijden. De kool in zeer dunne reepjes snijden. De rookworst in plakjes snijden en de salami in blokjes. | |||
Berei- ding |
De spekblokjes in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (afgedekt met wit keukenpapier) in 3-4 minuten op 100% laten uitbakken. De boter erdoor roeren en dan de blokjes aardappel, de ui en de bleekselderij. Alles (onafgedekt) 5 minuten op 100% laten verwarmen. De rest van de ingredienten toevoegen en de soep (afgedekt) in circa 20 minuten op 100% goed aan de kook brengen. Tussendoor enkele malen roeren. De soep op smaak brengen met zout en peper en serveren met bruin stokbrood, eventueel bestrooid met geraspte kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3729 KiloJoules 888 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 83 gram 46 gram 43 gram |