culinaire
zaken
.nl
Winterse maaltijdsoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
5
250
100
50
50
25
2
1
1
0.20
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
stengel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boon (bruin,droog)
bouillon (runder-)
tomaat (gepeld,blik) ingrediënt info
worst (rook-)
salami
spekblokjes (mager)
knoflook ingrediënt info
boter (room-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
kool (wit)
zout
peper ingrediënt info
kaas
Voor-
berei-
ding
De aardappel schillen en in blokjes snijden. De ui pellen en in dunne ringen snijden. De draden van de stengels bleekselderij halen, de stengels wassen en in plakjes snijden. De kool in zeer dunne reepjes snijden. De rookworst in plakjes snijden en de salami in blokjes.
Berei-
ding
De spekblokjes in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (afgedekt met wit keukenpapier) in 3-4 minuten op 100% laten uitbakken. De boter erdoor roeren en dan de blokjes aardappel, de ui en de bleekselderij. Alles (onafgedekt) 5 minuten op 100% laten verwarmen. De rest van de ingredienten toevoegen en de soep (afgedekt) in circa 20 minuten op 100% goed aan de kook brengen. Tussendoor enkele malen roeren. De soep op smaak brengen met zout en peper en serveren met bruin stokbrood, eventueel bestrooid met geraspte kaas.
Voedings-
waarde
Energie3729 KiloJoules
888 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
83 gram
46 gram
43 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.