culinaire
zaken
.nl
Rijst met doperwtjessoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
200
50
50
50
2
1
1
-
-
liter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
doperwt (diepvries)
rijst (risotto-) ingrediënt info
boter (room-)
kaas (parmezaans)
bacon
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Laat de diepvrieserwtjes ontdooien. Snijd de bacon fijn. Hak de ui fijn.
Berei-
ding
Smelt 25 gram boter met de olijfolie en bak de bacon en ui zachtjes tot de ui goudgeel is. Schep de rijst erdoor en voeg de helft van de bouillon toe. Kook de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar. Voeg geleidelijk de rest van de bouillon toe. Voeg de diepvriesdoperwtjes toe als de rijst gaar is. Warm de soep nog even door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Strooi de peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie1528 KiloJoules
364 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
14 gram
4 gram