culinaire
zaken
.nl
Kip-kokossoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
6
4
3
2
2
2
2
2
1
1
1
1
deciliter
gram
plakje
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
theelepel
stengel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
melk (kokos-) ingrediënt info
kipfilet
laos (vers)
saus (vis-,Thais)
koriander (vers)
citroen
knoflook ingrediënt info
sambal oelek trassie
suiker
sereh
ui (sjalot) ingrediënt info
olie ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel en rasp het sjalotje. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje even aan. Pers de knoflook erboven uit. Bak de sambal circa 2 minuten mee. Pers de citroenen uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Snijd de dikke delen van de citroengrasstengels in plakjes.
Berei-
ding
Voeg de kokosmelk, laos, citroengras, tijm, vissaus en suiker aan het uimengsel toe. Schep de kipplakjes erdoor. Verwarm de soep circa 6-7 minuten tot de soep gaar is. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes. Schep de soep in 4 kommen en garneer met de peperringetjes en koriander.
Voedings-
waarde
Energie391 KiloJoules
93 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
13 gram
0 gram