culinaire
zaken
.nl
Fijne witte bonensoep met tomaat
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
2
2
2
1
1
1
-
gram
deciliter
stuks
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
boon (wit,blik)
wijn (wit)
tomaat ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
tijm (gedroogd) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
sap (citroen-)
Voor-
berei-
ding
Door wat zaken voor te bereiden wordt de 'keukentijd' vlak voor het diner beperkt. Pureer de witte bonen met vocht in de keukenmachine. Verhit de olijfolie en pers de teentjes knoflook erboven uit. Roer de bonenpuree, wijn en tijm erdoor. Voeg 3/4 liter water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 3 minuten zachtjes doorkoken.
Ontvel de tomaten. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
Berei-
ding
Maak de soep vlak voor het serveren af. Verwarm de witte bonensoep opnieuw. Breng op smaak met citroensap. Schep de soep in 4 warme diepe borden en strooi de tomaatreepjes en uiringetjes erin. Lekker met een kaasstengel.
Voedings-
waarde
Energie844 KiloJoules
201 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
9 gram
5 gram