culinaire
zaken
.nl
Courgettesoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
1
30
2
2
1
1
-
-
deciliter
stuks
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
courgette (groen)ingrediënt info
kaas (Pecorino)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Snij de courgette in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan. Fruit de courgette zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de soep in circa 15 minuten zachtjes gaar. Klop het ei los met de verse kruiden en kaas. Roer enkele lepels hete soep door het eimengsel en voeg dit dan al roerend aan de soep toe. Warm de soep nog even door, maar laat hem niet meer aan de kook komen.

TIP: U kunt in plaats van Pecorino-kaas een zelfde hoeveelheid Parmezaanse kaas gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie530 KiloJoules
126 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
6 gram
1 gram