culinaire
zaken
.nl
Zoetzure saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.75
3
3
2
2
1
1
1
1
deciliter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
gram
eetlepel
theelepel
water
suiker
azijn ingrediënt info
ketjap (manis)
ketchup (tomaten-)
maizena
tomaat ingrediënt info
augurk ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij de augurk in kleine stukjes. Snij de tomaat in stukjes.
Berei-
ding
Meng in een pan het water met de suiker, azijn, ketjap, ketchup en maizena en roer tot de saus dik wordt. Voeg de stukjes tomaat, de augurk en de gember toe en laat nog even doorkoken.
Met deze saus kunt u alle kanten op. De saus is lekker bij varkensvlees, kip of vis of als dipsausje bij grote Chinese garnalen.
Voedings-
waarde
Energie249 KiloJoules
59 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
1 gram
1 gram