culinaire
zaken
.nl
Knoflooksaus uit Zuid-Frankrijk
(Aioli)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
35
6
2
1
1
-
-
deciliter
eetlepel
teentje
theelepel
sneetje
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sap (citroen-)
brood (wit)
eidooier
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de korst van het stokbrood en week het brood in de melk, knijp het uit en leg het in een kom. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven het brood. Roer de eierdooier door het broodmengsel en klop er met de garde druppelsgewijs en later in een dunne straal zoveel olie door dat er een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en citroensap. Lekker bij in de schil gekookte aardappelen, gestoofde worteltjes en koolrabi en kabeljauwfilet. Ook lekker als voorgerecht bij artisjokken, hardgekookte eieren en sperziebonen.
Voedings-
waarde
Energie4223 KiloJoules
1005 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
3 gram
0 gram