culinaire
zaken
.nl
Gatenkaassaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
110
5
2
1
-
-
-
deciliter
deciliter
gram
centiliter
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
room (zuur)
kaas (Emmental)
wijn (wit)
eidooier
maizena
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Meng de maizena met de witte wijn in een magnetronschaal met de eierdooiers en de vleesbouillon. Klop hierna de zure room erdoor. Voeg de geraspte Emmentaler kaas toe. Dit alles in een gesloten magnetronschaal 7.5 minuut op 750 Watt verhitten. De saus tussendoor twee maal met een garde omroeren. Met zout, peper nootmuskaat het geheel op smaak brengen.
Voedings-
waarde
Energie1371 KiloJoules
326 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
13 gram
0 gram