culinaire
zaken
.nl
Grand Marnier dessert
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
210
150
120
1
3
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
stuks
naar smaak
kaas (Mascarpone)ingrediënt info
eiwit
suiker (poeder-)
eidooier
Grand Marnier
sinaasappel ingrediënt info
munt (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
De sinaasappels schillen en de partjes in stukken snijden. Het eiwit met een beetje poedersuiker stijf slaan. De Mascarpone met de rest van de suiker en de eidooiers lichtgeel en cremeachtig slaan. De Grand Marnier door de eidooiermassa roeren. Het eiwit vervolgens voorzichtig door de dooiermassa spatelen. De creme overdoen in een spuitzak en in 10 coupes een laag van de creme spuiten. Het grootste deel van de sinaasappelstukjes over de coupes verdelen en de rest van de creme hierover spuiten. De coupes met sinaasappelblokjes en munt garneren en tot het serveren in de koelkast wegzetten.

LET OP: Dit gerecht bevat rauw ei!
Voedings-
waarde
Energie2225 KiloJoules
530 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
9 gram
1 gram