culinaire zaken .nl |
Kwee Loro Goedik (Kleefrijst koek) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 250 250 2 25 |
gram deciliter gram gram deciliter gram |
ketan (meel) santen suiker (Javaans) kokos water sirihkalk | ||
Berei- ding |
De ketan wit stampen, daarna wassen met de sirihkalk in het water. Hierna de ketan nog eens wassen en in een zeef uit laten lekken. Laat ze op een tochtige plaats droog worden. Nu de ketan droog braden in een wadjan, fijn stampen en zeven. Daarna de javaanse suiker en de santen koken en de klapper bijvoegen. Het gezeefde ketanmeel wordt met wat water dik en gaar gekookt, waarna men, al roerende, de suikerstroop met klapper er bij voegt. Doe het op een houten bord of stenen schaal als dit dik is, en laat het koud worden. Daarna in repen snijden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4644 KiloJoules 1106 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 182 gram 19 gram 7 gram |