culinaire
zaken
.nl
Kwee Loro Goedik
(Kleefrijst koek)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
250
250
2
25
gram
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
ketan (meel)
santen ingrediënt info
suiker (Javaans)
kokos
water
sirihkalk
Berei-
ding
De ketan wit stampen, daarna wassen met de sirihkalk in het water. Hierna de ketan nog eens wassen en in een zeef uit laten lekken. Laat ze op een tochtige plaats droog worden. Nu de ketan droog braden in een wadjan, fijn stampen en zeven. Daarna de javaanse suiker en de santen koken en de klapper bijvoegen. Het gezeefde ketanmeel wordt met wat water dik en gaar gekookt, waarna men, al roerende, de suikerstroop met klapper er bij voegt. Doe het op een houten bord of stenen schaal als dit dik is, en laat het koud worden. Daarna in repen snijden.
Voedings-
waarde
Energie4644 KiloJoules
1106 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
182 gram
19 gram
7 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.