culinaire
zaken
.nl
Boeboer Soemsoem
(Rijstemeel pap)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
2
3
2
-
gram
deciliter
deciliter
schijf
stuks
naar smaak
meel (rijst-)
water
santen ingrediënt info
goela djawa
djeroek poeroet
zout
Berei-
ding
Het rijstmeel voorzichtig aanlengen met water. De dunne santen koken met de djeroek-poeroet of sereh, en roer er dan langzaam het aangemaakte rijstmeel door. Doe er een paar stukjes goela djawa door. Wanneer dit dik begint te worden, roert men er langzaam de dikke santen door. Voeg zout naar smaak toe. Zorg er wel voor dat het niet te dik maar wel gaar wordt. Deze boeboer wordt met javaanse suikerstroop gegeten.
Voedings-
waarde
Energie2308 KiloJoules
550 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
91 gram
8 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.