culinaire zaken .nl |
Boeboer Soemsoem (Rijstemeel pap) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 2 3 2 - |
gram deciliter deciliter schijf stuks naar smaak |
meel (rijst-) water santen goela djawa djeroek poeroet zout | ||
Berei- ding |
Het rijstmeel voorzichtig aanlengen met water. De dunne santen koken met de djeroek-poeroet of sereh, en roer er dan langzaam het aangemaakte rijstmeel door. Doe er een paar stukjes goela djawa door. Wanneer dit dik begint te worden, roert men er langzaam de dikke santen door. Voeg zout naar smaak toe. Zorg er wel voor dat het niet te dik maar wel gaar wordt. Deze boeboer wordt met javaanse suikerstroop gegeten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2308 KiloJoules 550 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 91 gram 8 gram 3 gram |