culinaire zaken .nl |
Vijgen met creme Chantilly | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 30 12 2 0.25 |
deciliter gram stuks eetlepel theelepel |
room (slag-) suiker (basterd-,wit) vijg (vers) Grand Marnier essence (vanille-) | ||
Berei- ding |
Pel de vijgen en snij ze in vieren. Doe de stukken in een glazen kom en besprenkel ze met likeur. Laat dit minstens 2.5 uur zo staan. Klop de koude room met de vanille-essence en de basterd-of poedersuiker stijf en zet de slagroom koud weg. Serveer de vijgen met de ijskoude room. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1522 KiloJoules 362 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 2 gram 3 gram |