culinaire
zaken
.nl
Sinaasappelgelei
(Portakal Jolesi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
15
10
eetlepel
blaadje
stuks
suiker
gelatine
sinaasappel ingrediënt info
Berei-
ding
Kook 0.5 liter water met de suiker 12 minuten. Schep als er schuim ontstaat, dit weg met de schuimspaan. Neem daarna de pan van het vuur en laat de suikersiroop wat afkoelen. Week de gelatine in ruim koud water. Pers de sinaasappelen uit en voeg het sap met de goed uitgeknepen blaadjes gelatine aan de hete suikersiroop toe. Roer tot de gelatine is opgelost. Giet de gelei in schaaltjes en laat hem afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie1841 KiloJoules
438 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
120 gram
3 gram
6 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.