culinaire
zaken
.nl
Schuimomelet met appel en kaneel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
40
15
4
2
2
1
-
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
suiker
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
appel (zuur)
suiker
kaneel (poeder)
suiker (poeder-)
kaneel (poeder)
zout
Voor-
berei-
ding
De appels schillen, van klokhuis ontdoen, in blokjes snijden en met 1 eetlepel water in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud (afgedekt) in 3-4 minuten op 100% tot een dikke moes laten koken. De suiker en kaneel erdoor roeren en de moes afgedekt laten staan.
Berei-
ding
De eieren splitsen, de dooiers met de suiker schuimig kloppen en de eiwitten met een snufje zout stijf slaan. De dooiers en het eiwit snel met een metalen lepel luchtig door elkaar scheppen. De boter in een ondiepe ronde glazen schaal van 20 centimeter doorsnee (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% laten smelten. Het eiermengsel toevoegen en de omelet (onafgedekt) in 6-8 minuten op 70% laten stollen. De omelet enkele minuten (afgedekt) laten nagaren. Intussen de appel (afgedekt) nog 1 minuut op 100% doorwarmen. De moes over de helft van de omelet verdelen en de andere helft erover klappen. Garneren met gezeefde poedersuiker en kaneel.
Voedings-
waarde
Energie787 KiloJoules
187 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
7 gram
1 gram