culinaire
zaken
.nl
Rabarbertaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
250
125
125
2
-
gram
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
rabarber
bloem ingrediënt info
boter (room-)
suiker
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Doe bloem, 100 gram suiker en zout in een kom. Snij met 2 messen de boter door de bloem, of gebruik hiervoor een keukenmachine. Voeg het ei toe, en later 2 eetlepels koud water. Kneed het deeg snel door tot het een bal vormt. Laat het deeg een uur koelen, in folie verpakt. Snij de rabarber in stukjes, en stoof ze 5 minuten in een bodempje water. Giet ze af. Rol het deeg uit tot 3 mm. dikte. Snij een grote en een kleine cirkel uit het deeg. Bekleed een beboterde springvorm (diameter 22 centimeter) met de grote cirkel en druk dit tegen de wanden van de vorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi hier een laagje suiker (25 gram) overheen, en bedek met de rabarber. Bestrooi met de rest van de suiker, Leg de kleinere cirkel erbovenop, bevochtig de rand met losgeklopt ei en druk dit vast. Maak een gaatje in het midden van het deksel. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart 40 tot 45 minuten op 200 graden Celsius.
Voedings-
waarde
Energie2631 KiloJoules
626 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
94 gram
12 gram
3 gram