culinaire
zaken
.nl
Peer (gekookt) a la Yvonne
(kwartaalrecept uit: Domus Thuisnieuws)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
20
8
2
2
2
1
1
1
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
fles
rozijn ingrediënt info
suiker
peer ingrediënt info
kaneel (stokje)
kruidnagel ingrediënt info
vanille (stokje)
sinaasappel (bloed-) ingrediënt info
citroen
wijn (dessert-,St. Veran)
Berei-
ding
Giet de wijn (het mag ook een andere rode wijn zijn) in een niet te kleine pan en voeg hieraan de suiker, kaneelstokjes, vanillestokjes,
rozijnen en kruidnagels toe. Breng dit tegen de kook aan. Voeg de in fijne reepjes gesneden schillen van de sinaasappel en de citroen (zonder het wit) toe aan de wijn.
Schil de peren en stoof ze in het wijnmengsel tot ze gaar zijn. Laat het geheel in de pan afkoelen. Verwijder tot slot het klokhuis uit de peren.
Schik de peren met de bolle kant naar boven op een bord. Garneer ze met de gekookte wijn met rozijnen, gele en oranje schilletjes en een paar schijfjes citroen en sinaasappel. Snij de peren aan de buitenkant zo in dat er een waaiervorm ontstaat. Eventueel opdienen met een bolletje ijs en een takje munt.
Voedings-
waarde
Energie1752 KiloJoules
417 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
118 gram
3 gram
9 gram