culinaire zaken .nl |
Peer (gekookt) a la Yvonne (kwartaalrecept uit: Domus Thuisnieuws) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 20 8 2 2 2 1 1 1 |
gram eetlepel stuks stuks stuks stuks stuks stuks fles |
rozijn suiker peer kaneel (stokje) kruidnagel vanille (stokje) sinaasappel (bloed-) citroen wijn (dessert-,St. Veran) | ||
Berei- ding |
Giet de wijn (het mag ook een andere rode wijn zijn) in een niet te kleine pan en voeg hieraan de suiker, kaneelstokjes, vanillestokjes, rozijnen en kruidnagels toe. Breng dit tegen de kook aan. Voeg de in fijne reepjes gesneden schillen van de sinaasappel en de citroen (zonder het wit) toe aan de wijn. Schil de peren en stoof ze in het wijnmengsel tot ze gaar zijn. Laat het geheel in de pan afkoelen. Verwijder tot slot het klokhuis uit de peren. Schik de peren met de bolle kant naar boven op een bord. Garneer ze met de gekookte wijn met rozijnen, gele en oranje schilletjes en een paar schijfjes citroen en sinaasappel. Snij de peren aan de buitenkant zo in dat er een waaiervorm ontstaat. Eventueel opdienen met een bolletje ijs en een takje munt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1752 KiloJoules 417 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 118 gram 3 gram 9 gram |