culinaire
zaken
.nl
Notenijs met bramensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
400
1
50
6
5
1.50
0.25
deciliter
gram
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
ijs (vanille-room-)
braam
room (slag-)
noot (wal-,gepeld)
suiker
sap (citroen-)
meel (aardappel-)
essence (amandel-)
Berei-
ding
Laat het vanilleroomijs zacht worden. Hak de walnoten grof. Roer de amandelessence met de walnoten door het zachte ijs en zet het geheel terug in de diepvries om weer stevig te worden. Was de bramen en zoek ze uit. Houd enkele mooi achter. Breng de bramen met aanhangend water, suiker en citroensap aan de kook en laat ze in 12 minuten zacht worden. Wrijf de bramen door een zeef en bind de saus met wat aardappelmeel. Schenk wat saus op de bordjes en schep hierop de bolletjes notenijs. Garneer met de achtergehouden bramen.
Voedings-
waarde
Energie2229 KiloJoules
531 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
9 gram
6 gram