culinaire
zaken
.nl
Luxe vanillepudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
3
4
2
2
2
1
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
pak
melk ingrediënt info
room (slag-)
saus (chocolade-)
ei (kip)ingrediënt info
suiker
perzik
pudding (vanille-)
Berei-
ding
Splits de eieren. Meng het pakje vanillepudding met de suiker en 1/6 van de koude melk in een magnetronschaal. Roer de eierdooiers erdoor. Voeg de rest van de melk en de helft van de slagroom toe en in een gesloten magnetronschaal 750 Watt 8.5 minuut verhitten. De pudding tussendoor drie keer met een garde omroeren. Vervolgens het eiwit stijf kloppen en door de pudding scheppen. Klop de rest van de slagroom stijf. De vanillepudding over kleine schaaltjes verdelen. Warm of koud serveren met partjes perzik, geklopte slagroom. En eventueel chocoladesaus erover gieten.
Voedings-
waarde
Energie2041 KiloJoules
486 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
11 gram
2 gram