culinaire zaken .nl |
Kwee Lapis Djawa (Gestoomde kleefrijst-cake) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 1.50 1 1 |
gram deciliter deciliter eetlepel eetlepel |
meel (rijst-) santen water stroop (suiker-) rijst (rode) | ||
Berei- ding |
Het meel wordt met de santen, die eerst gekookt wordt, door elkaar gemengd. Als het beslag te dik is, voegt men er wat lauw water bij. Daarna roert men er de suikerstroop (naar smaak) door. Verdeel dan het beslag in tweeen en kleur de ene helft met de rode rijst. Neem dan een wadjan, vul deze met warm water en doe hierin een vuurvaste diepe schaal (au bain Marie). Deze schaal wordt gevuld met een laagje wit beslag, daarna met een laagje rood beslag, en zo, afwisselend doorgaan. Elke laag moet eerst gaar zijn, voor men er de volgende laag overgiet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3168 KiloJoules 754 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 120 gram 11 gram 5 gram |