culinaire
zaken
.nl
Kwee Lapis Djawa
(Gestoomde kleefrijst-cake)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
1.50
1
1
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
eetlepel
meel (rijst-)
santen ingrediënt info
water
stroop (suiker-)
rijst (rode) ingrediënt info
Berei-
ding
Het meel wordt met de santen, die eerst gekookt wordt, door elkaar gemengd. Als het beslag te dik is, voegt men er wat lauw water bij. Daarna roert men er de suikerstroop (naar smaak) door. Verdeel dan het beslag in tweeen en kleur de ene helft met de rode rijst. Neem dan een wadjan, vul deze met warm water en doe hierin een vuurvaste diepe schaal (au bain Marie). Deze schaal wordt gevuld met een laagje wit beslag, daarna met een laagje rood beslag, en zo, afwisselend doorgaan. Elke laag moet eerst gaar zijn, voor men er de volgende laag overgiet.
Voedings-
waarde
Energie3168 KiloJoules
754 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
120 gram
11 gram
5 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.