culinaire
zaken
.nl
IJs onder schuim
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
150
5
20
3
1
deciliter
gram
centiliter
stuks
stuks
stuks
ijs (vanille-)
suiker (poeder-)
Cointreau
zilverpil
eiwit
cake
Berei-
ding
Klop de eiwitten zeer stijf met een garde. Klop de suiker erdoor en blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgelost. snij de cake in dunne plakjes. Beleg een rechthoekige schotel met plakjes cake, besprenkel die met de likeur en stort het ijs erop. Bedek het ijs met de plakjes cake en besprenkel die ook. Bestrijk de bovenste cakelaag met eiwitschuim en zet de schotel onder de roodgloeiende grill of in een zeer hete oven tot het schuim bruin wordt. Haal de berg onder de grill vandaan of uit de oven en strooi er als glanzende sterretjes zilverpilletjes op. Snel opeten.
Voedings-
waarde
Energie2052 KiloJoules
489 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
73 gram
7 gram
0 gram