culinaire
zaken
.nl
Flensjes met citrusvruchten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
150
150
1.25
100
50
10
10
4
3
3
2
1
1
1
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
gram
mililiter
mililiter
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
sap (sinaasappel-)
bloem ingrediënt info
suiker
melk (halfvol) ingrediënt info
boter (room-)
boter (room-)
Cointreau
siroop (grenadine-)
mandarijn
eidooier
sinaasappel (bloed-) ingrediënt info
grapefruit (rood)
ei (kip)ingrediënt info
citroen
cognac
Berei-
ding
Maak het beslag aan door de bloem, 3 eierdooiers, de melk, de geclarifeerde roomboter, het hele ei en 1/5 suiker te mengen. Bak de flensjes en houd ze apart. Doe vervolgens de roomboter in een pan. Los 4/5 van de suiker daarin op. Los in de caramel de jus d'orange en de grenadinesiroop op. Voeg het vruchtvlees van de bloedsinaasappels, de citroen, de grapefruits en de mandarijnen toe. Als smaakmaker kan cointreau worden toegevoegd. Vouw de flensjes nu in een driehoek en week deze in de citrusvruchtensaus. Flambeer de flensjes tot slot met de cognac.
Voedings-
waarde
Energie3441 KiloJoules
819 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
113 gram
14 gram
5 gram