culinaire
zaken
.nl
Citroengebak
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.75
150
30
30
2
1
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
melk ingrediënt info
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
citroen
Berei-
ding
Rasp de citroenschillen en pers de citroenen uit. Splits de eieren voorzichtig er mag beslist geen eigeel in het eiwit komen (Splits bij veel eieren, elk ei eerst in een klein bakje om het vervolgens bij de rest te doen). Doe hierna de geraspte schil en sap van de citroen met de eierdooiers en suiker in een kom en klop alles tot het mengsel een lint achterlaat als de garde eruit wordt genomen. Zet de kom op een pan met heet water. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 3). Vet een taartvorm van twintig centimeter doorsnee in met boter. Doe de bloem in een kom met een beetje melk. Roer dit goed door elkaar en voeg langzaam alle melk toe. Klop de eiwitten heel stijf. Roer het bloemmengsel bij het eierdooiermengsel en schep er dan de eiwitten door. Schep deze massa voorzichtig in de ingevette vorm en zet deze in een braadslee, gevuld met kokend water. Het water moet tot halverwege de kom komen. Bak de citroenamber 50 minuten in de voorverwarmde oven en dien het warm op.
Voedings-
waarde
Energie1140 KiloJoules
271 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
51 gram
6 gram
0 gram