culinaire
zaken
.nl
Bitterkoekjespudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
12
6
2
2
1
1
-
liter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
melk ingrediënt info
meel (gries-)
bitterkoekje
suiker
rum
jam (frambozen-)
citroen
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Week de bitterkoekjes in koude melk. Schep de bitterkoekjes uit de melk. Leg ze in een schaal. Schenk er de rum overheen en leg op ieder bitterkoekje een beetje frambozenjam. Breng de melk met de citroenschil aan de kook. Meng in een kom de griesmeel, de suiker met wat zout. Strooi dit al roerend in de kokende melk. Blijf roeren totdat het mengsel begint te binden. Laat de griesmeel gaar worden in ongeveer 10 minuten op laag vuur. Verwijder de citroenschil. Haal de griesmeelpudding van het vuur. Klop de eierdooier met 1 eetlepel koud water en 1 eetlepel pudding. Roer dit mengsel door de griesmeelpudding. Klop het eiwit stijf en spatel dit door de pudding. Giet de pudding in de schaal en laat de pudding in de koelkast opstijven.
Voedings-
waarde
Energie2275 KiloJoules
542 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
16 gram
2 gram