culinaire
zaken
.nl
Eikebladsla met peer en blauwe schimmelkaasdressing
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
6
1
1
0.50
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
krop
kaas (roquefort)ingrediënt info
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
peer ingrediënt info
sap (citroen-)
sla (eikeblad-) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de eikebladsla in ruim water en droog hem in een slacentrifuge. Scheur de bladeren in kleine stukken en verdeel ze over de borden. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis. Snij de helften in de lengte en in schijven en sprenkel er direct het citroensap over.

Maak een gladde saus van de roquefort met de biogarde. Schep de saus op de salade. Garneer met plakjes peer. Serveer direct
Voedings-
waarde
Energie1110 KiloJoules
264 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
14 gram
3 gram