culinaire zaken .nl |
Pekelvlees met koolsla | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 2 1 1 1 - |
plakje eetlepel theelepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
pekelvlees mosterd (Frans) sambal oelek kool (wit) azijn olie zout | ||
Berei- ding |
Snijd het witte kooltje fijn en bestrooi de koolslierten met zout. Roer de kool af en toe om. Laat haar minstens een half uur staan. Omdat het zout vocht aan de kool onttrekt wordt zij zachter. Maak de kool aan met olie en azijn en roer er een beetje sambal oelek door. Verpak het pekelvlees, dat met mosterd is ingesmeerd, in aluminiumfolie. Leg het pakket een half uur in een voorverwarmde oven van ca. 190 graden. Leg op elk bord een warme plak pekelvlees en wat koolsla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 196 KiloJoules 47 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 1 gram 0 gram |