culinaire
zaken
.nl
Pekelvlees met koolsla
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
2
1
1
1
-
plakje
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
pekelvlees
mosterd (Frans)
sambal oelek
kool (wit)
azijn ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snijd het witte kooltje fijn en bestrooi de koolslierten met zout. Roer de kool af en toe om. Laat haar minstens een half uur staan. Omdat het zout vocht aan de kool onttrekt wordt zij zachter. Maak de kool aan met olie en azijn en roer er een beetje sambal oelek door. Verpak het pekelvlees, dat met mosterd is ingesmeerd, in aluminiumfolie. Leg het pakket een half uur in een voorverwarmde oven van ca. 190 graden. Leg op elk bord een warme plak pekelvlees en wat koolsla.
Voedings-
waarde
Energie196 KiloJoules
47 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
1 gram
0 gram