culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met witte wijn-oesterzwammensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 150 2.50 0.25 3 1 3 1 - 1 - 3 50 0.50 300 250 1 200 |
gram gram gram deciliter liter teentje eetlepel theelepel theelepel naar smaak blaadje naar smaak eetlepel gram liter gram gram bosje gram |
pasta (tagliatelle) sjalot worst (chorizo) wijn (wit,demi sec) room (slag-) knoflook olie (olijf-) salie rozemarijn nootmuskaat basilicum (vers) peper (zwart) bloem boter (bak-) melk oesterzwam champignon peterselie spekblokjes | ||
Voor- berei- ding |
Snij de sjalotten, de knoflook en de peterselie klein. Snij de chorizo in kleine blokjes. Snij de oesterzwammen in reepjes, en de champignons in dunne plakjes (wel even schoonborstelen). | |||
Berei- ding |
Smelt de boter op een laag vuur. Als de boter geheel gesmolten is, voeg dan de bloem in 1 keer toe, en meng dit goed met een garde. Voeg dan ongeveer 0.25 liter melk toe. Breng dit bijna aan de kook, en blijf goed roeren totdat het dik begint te worden. Voeg dan de slagroom toe. Voeg nog wat melk toe, maar zorg er wel voor dat de saus niet te dun wordt. Kruid het geheel met flink wat rozemarijn, wat nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, de salie, en basilicum. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Fruit de sjalotten de knoflook, het spek en de chorizo in de olijfolie. Voeg daarna de champignons en de oesterzwammen toe. Wanneer de champignons zacht zijn, kun je de peterselie en de roomsaus toevoegen. Voeg als laatste de witte wijn toe. Eventueel nog wat op smaak brengen met peper, zout en/of rozemarijn. Een lekkere salade hierbij is een krop kleingesneden ijsbergsla met een witte wijndressing. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5570 KiloJoules 1326 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 119 gram 51 gram 6 gram |