culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met witte wijn-oesterzwammensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
150
2.50
0.25
3
1
3
1
-
1
-
3
50
0.50
300
250
1
200
gram
gram
gram
deciliter
liter
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
blaadje
naar smaak
eetlepel
gram
liter
gram
gram
bosje
gram
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
sjalot
worst (chorizo)
wijn (wit,demi sec)
room (slag-)
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
salie
rozemarijn ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (bak-)
melk ingrediënt info
oesterzwam ingrediënt info
champignon ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
spekblokjes
Voor-
berei-
ding
Snij de sjalotten, de knoflook en de peterselie klein. Snij de chorizo in kleine blokjes. Snij de oesterzwammen in reepjes, en de champignons in dunne plakjes (wel even schoonborstelen).
Berei-
ding
Smelt de boter op een laag vuur. Als de boter geheel gesmolten is, voeg dan de bloem in 1 keer toe, en meng dit goed met een garde. Voeg dan ongeveer 0.25 liter melk toe. Breng dit bijna aan de kook, en blijf goed roeren totdat het dik begint te worden. Voeg dan de slagroom toe. Voeg nog wat melk toe, maar zorg er wel voor dat de saus niet te dun wordt. Kruid het geheel met flink wat rozemarijn, wat nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, de salie, en basilicum.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Fruit de sjalotten de knoflook, het spek en de chorizo in de olijfolie. Voeg daarna de champignons en de oesterzwammen toe. Wanneer de champignons zacht zijn, kun je de peterselie en de roomsaus toevoegen.
Voeg als laatste de witte wijn toe. Eventueel nog wat op smaak brengen met peper, zout en/of rozemarijn.
Een lekkere salade hierbij is een krop kleingesneden ijsbergsla met een witte wijndressing.
Voedings-
waarde
Energie5570 KiloJoules
1326 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
119 gram
51 gram
6 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.