culinaire
zaken
.nl
Bloemkool en aardappels, banketstijl
(Gobi Alu, Punjab)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
8
5
3
2
1.50
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
gram
eetlepel
centimeter
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
olie ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
koriander (poeder)
kool (bloem-)ingrediënt info
zout
water
kurkuma (poeder)
garam masala
komijn
peper (cayenne-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
- hak de uien fijn.
- schil de gember, snij hem in flinterdunne plakjes en dan in flinterdunne reepjes.
- hak de tomaten zeer fijn.
- breek de bloemkool in middelgrote roosjes
snij de aardappels in de lengte door, en dan iedere helft in de lengte in drieën.
- groepeer: cayenne, kurkuma, koriander en zout.
Berei-
ding
rooster de komijnezaadjes al roerend in een droge wadjan op middelhoog vuur, tot ze iets donkerder worden en beginnen te geuren. Laat dit afkoelen en maal ze tot poeder.

Verhit de olie in de wadjan op middelmatig vuur. Wanneer die op temperatuur is, de aardappels erin bakken tot ze middelbruin zijn en ternauwernood gaar. Met een schuimspaan eruit halen, en uit laten druipen op keukenpapier.
Doe de bloemkoolroosjes in dezelfde olie, en bak ze goudkleurig, dat ze net gaar zijn. Met de schuimspaan eruit halen, en uit laten lekken op keukenpapier.
Haal alle olie op 3 eetlepels na uit de wadjan.
Doe hier de uiten bij, en roer ze tot ze lichtbruin zijn. Voeg daar de gember bij, en doorgaan met roerbakken tot de uien middenbruin zijn. Hierbij gaan nu de tomaten. Doorgaan met roerbakken totdat ze zacht en donkerder worden, en het lijkt of de olie zich scheidt van de saus.

Voeg toe: cayenne, kurkuma, koriander en zout. Een minuut roerbakken, dan de aardappels en bloemkoolroosjes erbij. Voorzichtig roeren om alles goed te mengen.
Sprenkel een eetlepel water over de groente, en dek de wadjan af.
Zet het vuur laag, en kook zo 'n 3-5 minuten zachtjes door.
Haal het deksel van de pan. Doe er de garam masala en de geroosterde gemalen komijnezaadjes.
Zachtjes roeren om het geheel te mengen, en het vuur uitzetten.
Voedings-
waarde
Energie1557 KiloJoules
371 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
6 gram
12 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.