culinaire
zaken
.nl
varkenshaas met witte wijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
2
50
2
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
varkenshaas
champignon ingrediënt info
wijn (wit,droog)
margarine
peterselie ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vlees in plakken. Snij de champignons in plakjes. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak het vlees hierin 5 minuten. Neem het vlees ui de pan. Fruit de champignons ca 2 miniuten in de bakboter. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en laat de saus enigszins inkoken. Leg de plakjes vlees in de saus en laat alles warm worden. Bestrooid met peterselie serveren. Geef hierbij gebakken aardappelen en vruchtencompote.
Voedings-
waarde
Energie1112 KiloJoules
265 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
29 gram
2 gram