culinaire zaken .nl |
varkenshaas met witte wijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 2 50 2 1 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel bekertje naar smaak naar smaak |
varkenshaas champignon wijn (wit,droog) margarine peterselie creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in plakken. Snij de champignons in plakjes. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak het vlees hierin 5 minuten. Neem het vlees ui de pan. Fruit de champignons ca 2 miniuten in de bakboter. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en laat de saus enigszins inkoken. Leg de plakjes vlees in de saus en laat alles warm worden. Bestrooid met peterselie serveren. Geef hierbij gebakken aardappelen en vruchtencompote. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1112 KiloJoules 265 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 29 gram 2 gram |