culinaire zaken .nl |
varkens- en ossehaas met zoetzure krabsaus (kan ook alleen met varkenshaas) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 2.50 225 200 200 170 100 25 4 2 2 1 1 - |
gram deciliter gram gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
mango (blik) room (slag-) ananas (stukjes) varkenshaas ossehaas krab (blik) garnaal (Hollands,gepeld) margarine ketchup (tomaten-) likeur (Triple Sec) ketjap (manis) gember (geconfijt) ui zout | ||
Berei- ding |
Krab, mango en ananas laten uitlekken. Vlees in kleine stukjes snijden. Bestrooien met zout. Ui fijnsnipperen. Krab, mango en ananas in kleine stukjes snijden. Gember fijnsnipperen. Garnalen afspoelen en laten uitlekken. Boter verhitten. Vlees met ui in 2 minuten rondom bruinbakken. Toevoegen: krab, mango, ananas, tomatenketchup, gember, garnalen, ketjap, likeur en slagroom. Aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten inkoken tot de saus gebonden is. Op smaak brengen met zout. Lekker met rijst en sla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1994 KiloJoules 475 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 28 gram 1 gram |