culinaire zaken .nl |
pasta met gehaktballetjes in groentesaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 200 2 200 10 6 2 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram eetlepel eetlepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) doperwt (blik) tomaat (gezeefd) pasta (macaroni) bloem kaas (parmezaans) olie ui knoflook eidooier zout peper | ||
Berei- ding |
In een kom gehakt, parmezaanse kaas, eidooier, zout en peper door elkaar mengen. Hiervan kleine balletjes vormen. Door bloem rollen. In een braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Gehaktballetjes toevoegen en ca 5 minuten maabakken. Knoflook erboeven uitpersen. Gezeefde tomaten toevoegen. Met deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen pasta koken volgens geebruiksaanwijzing. Doperzten laten uitlekken. Aan gehaktballetjes toevoegen en 3 minuten laten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta afgieten en in schaal doen. Gehaktballetjes in tom.doperwtensaus erop scheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5992 KiloJoules 1427 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 98 gram 92 gram 8 gram |