culinaire zaken .nl |
Lever met kersensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 5 25 15 2 1 0.70 0.50 - - |
gram centiliter gram gram theelepel pot bekertje eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenslever port (rood) margarine bloem mosterd (dyon-) kers (pitvrij,pot) creme fraiche basilicum (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Op bord bloem,zout, peper en basilicum door elkaar mengen. Lever droogdeppen. In dunne plakjes snijden. Lever door bloemmengsel wentelen. Overtollige bloem er af schudden. Boter smelten. Lever in 8 minuten zachtjes gaar en bruin bakken. Halverwege keren. Intussen boven maatbeker kersen afgieten. Lever warmhouden. Aan het bakvet 1 deciliter kersenvocht, port en mosterd toevoegen. Aanbaksels losroeren. Op hoog vuur ca 2 minuten laten inkoken. Creme fraiche erdoor roeren. Nog 1 minuut koken tot lichtgebonden saus. Kersen toevoegen en 1 minuut meewarmen. Saus over lever schenken. Lekker met rostirondjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 770 KiloJoules 183 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 17 gram 0 gram |