culinaire
zaken
.nl
Met rijst gevulde aubergines
(Melitzanes yemistes me rizoke kreas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
200
150
20
4
3
2
2
1
1
1
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
plakje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon
gehakt (half-om-half)
rijst ingrediënt info
boter (bak-)
kaas
olie ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ui ingrediënt info
basilicum (gedroogd)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De aubergines wassn en halveren.
Met een mes diepe sneden in het vruchtvlees kerven.
Met zout bestrooien en 15 minuten laten staan.
Zout goed afspoelen.
Vruchtvlees uitlepelen, maar nog wel een laagje in de schil laten zitten.
Het vruchtvlees, de ui en de tomaten fijnhakken.
De olie verhitten en de ui met uitgeperste knoflook 3 minuten bakken.
De ongekookte rijst toevoegen en even meebakken.
De bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
De rijst in 15-20 minuten laten gaar stoven.
Boter smelten en hierin het gehakt bruin bakken.
Het vruchtvlees van de aubergine, de gehakte peterselie, het gehakt en de tomaten bij de rijst toevoegen.
Met peper en zout en basilicum op smaak brengen.
De halve aubergine vullen met het rijstmengsel en bedekken met de plakjes kaas.

De overn voorverwarmen op 200C en de aubergines in 15 minuten verhitten.
Voedings-
waarde
Energie2480 KiloJoules
590 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
23 gram
8 gram