culinaire zaken .nl |
Met rijst gevulde aubergines (Melitzanes yemistes me rizoke kreas) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 200 150 20 4 3 2 2 1 1 1 - - - |
deciliter gram gram gram plakje eetlepel stuks stuks stuks theelepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon gehakt (half-om-half) rijst boter (bak-) kaas olie tomaat aubergine ui basilicum (gedroogd) knoflook zout peterselie (vers) peper | ||
Berei- ding |
De aubergines wassn en halveren. Met een mes diepe sneden in het vruchtvlees kerven. Met zout bestrooien en 15 minuten laten staan. Zout goed afspoelen. Vruchtvlees uitlepelen, maar nog wel een laagje in de schil laten zitten. Het vruchtvlees, de ui en de tomaten fijnhakken. De olie verhitten en de ui met uitgeperste knoflook 3 minuten bakken. De ongekookte rijst toevoegen en even meebakken. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. De rijst in 15-20 minuten laten gaar stoven. Boter smelten en hierin het gehakt bruin bakken. Het vruchtvlees van de aubergine, de gehakte peterselie, het gehakt en de tomaten bij de rijst toevoegen. Met peper en zout en basilicum op smaak brengen. De halve aubergine vullen met het rijstmengsel en bedekken met de plakjes kaas. De overn voorverwarmen op 200C en de aubergines in 15 minuten verhitten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2480 KiloJoules 590 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 23 gram 8 gram |