culinaire zaken .nl |
Lamsgehakt - flappen met tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Marokko | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 150 100 70 50 3 2 1 - - |
deciliter gram gram gram gram eetlepel eetlepel pak naar smaak naar smaak |
wijn (wit) mossel garnaal (Hollands,gepeld) boter (bak-) bloem kaas (belegen) meel (paneer-) kabeljauw (diepvries-) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Pel de ui en snij in ringen. Pel de teentjes knoflook en pers ze door de knijper. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflooksnippers gedurende een paar minuten. Voeg het lamsgehakt toe en bak het in 5 a 6 minuten rul. Prak de eieren fijn. Spoel de munt en hak de blaadjes fijn. Meng beide door het gebakken gehakt en kruide de massa met peper en zout. Snij cirkels uit het ondooide deeg, kwast ze in met gesmolten boter en leg ze 2 per 2 op elkaar. Schep 1 eetlepel vulling op de deegcirkels, kwast de randen in met water, klap de cirkels dubbel en druk de randen goed aan. Bak de flappen 20 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Dompel de tomaten even in kokend water, pel en ontpit ze en sij ze in stukjes. Fruit de sjalotsnippers in olie en voeg de tomaten toe. Kruid met cayennepeper en laat 10 minuten stoven. Dien de flappen op met saus en blaadjes munt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1686 KiloJoules 401 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 18 gram 0 gram |