culinaire
zaken
.nl
Hazerugfilet met bosvruchtensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
100
5
25
4
4
4
1
1
1
-
-
deciliter
deciliter
gram
centiliter
gram
stuks
eetlepel
blaadje
stuks
theelepel
stengel
naar smaak
naar smaak
fond (wild)
port (rood)
pate (knoflook-)
cognac
boter (bak-)
hazerug (filet)
jam (bosvruchten-)
bladerdeeg ingrediënt info
eidooier
piment (poeder)
selderij (bleek-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in piepkleine blokjes. Meng deze blokjes door de pate. Klap de dunne stukjes van de hazerugfilet dubbel zodat de filets overal even dik zijn. Steek de filets vast met cocktailprikkers.
Verhit de boter in een koekepan en bak de hazerugfilets op hoog vuur in ca. 3 minuten rondom bruin. Bestrooi de filets met zout en peper en laat ze afkoelen. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit. Bestrijk ze met het patemengsel en leg de hazerugfilets erop. Vouw het deeg als een pakketje dicht. Plak de randen met wat water dicht. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de port, wildfond en cognac op hoog vuur in tot nog ca. 1 deciliter over is. Roer de bosvruchtenjam erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Berei-
ding
Bestrijk de hazerugfiletpakketjes met eidooier. Schuif de pakketjes in de oven en bak ze in circa 20 minuten goudbruin. Verwarm de saus opnieuw. Laat de pakketjes uit de oven circa 5 minuten rusten en snij ze dan met een scherp mes in plakjes. Rangschik de plakjes als een waaier op 4 warme borden. Schep de saus in het midden.
Voedings-
waarde
Energie2909 KiloJoules
693 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
41 gram
4 gram