culinaire zaken .nl |
Gevulde gehaktrol | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:00 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 9 8 3 3 2 1 1 - - |
gram stuks stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) maiskolf andijvie ketchup (tomaten-) meel (paneer-) aardappel bloem ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
De andijvie 3 minuten blancheren, afspoelen en laten uitlekken. Het gehakt met de fijngeprakte aardappelen, het ei, paneermeel, bloem, ketchup, zout en peper door elkaar kneden, daarna op aluminiumfolie uitdrukken tot een 1 centimeter dikke lap van circa 22 centimeter breed en 35 centimeter lang. De andijviebladeren bedekken. De maiskolfjes in 2 of 3 lange repen over de breedte leggen. Het gehakt met hulp van folie oprollen, de zijnkanten goed aandrukken en 30 minuten koel wegzetten. De rol met folie en al in een ingevet cakeblik leggen en in een warme oven 175 graden in 75 minuten gaar bakken. De laatste 15 minuten het folie opvouwen zodat het gehakt een bruine kleur krijgt. Het gehakt voor het aansnijden 10 minuten laten rusten (losjes verpakt in de folie) of volledig laten afkoelen. VARIATIE 150 gram champignons in plakjes, 1 gesnipperde ui en 1 paprika in stukjes 5 minuten in 20 gram boter bakken. 2 theelepels paprikapoeder door het gehakt kneden. De andijviebladeren met het champignonmengsel bestrijken en het gehakt oprollen. Er eventueel een tomatensaus bij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4585 KiloJoules 1092 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 58 gram 36 gram |