culinaire
zaken
.nl
Gevulde gehaktrol
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
9
8
3
3
2
1
1
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
maiskolf
andijvie ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
meel (paneer-)
aardappel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De andijvie 3 minuten blancheren, afspoelen en laten uitlekken.
Het gehakt met de fijngeprakte aardappelen, het ei, paneermeel, bloem, ketchup, zout en peper door elkaar kneden, daarna op aluminiumfolie uitdrukken tot een 1 centimeter dikke lap van circa 22 centimeter breed en 35 centimeter lang.
De andijviebladeren bedekken.
De maiskolfjes in 2 of 3 lange repen over de breedte leggen.
Het gehakt met hulp van folie oprollen, de zijnkanten goed aandrukken en 30 minuten koel wegzetten.
De rol met folie en al in een ingevet cakeblik leggen en in een warme oven 175 graden in 75 minuten gaar bakken.
De laatste 15 minuten het folie opvouwen zodat het gehakt een bruine kleur krijgt.
Het gehakt voor het aansnijden 10 minuten laten rusten (losjes verpakt in de folie) of volledig laten afkoelen.

VARIATIE
150 gram champignons in plakjes, 1 gesnipperde ui en 1 paprika in stukjes 5 minuten in 20 gram boter bakken.
2 theelepels paprikapoeder door het gehakt kneden.
De andijviebladeren met het champignonmengsel bestrijken en het gehakt oprollen.
Er eventueel een tomatensaus bij serveren.
Voedings-
waarde
Energie4585 KiloJoules
1092 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
58 gram
36 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.