culinaire zaken .nl |
Gestoofd kalfsvlees met uien (Stifatho) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 4 2 2 1 1 0.50 0.50 0.50 - - - |
kilogram kilogram eetlepel teentje kopje stuks stuks kopje kopje kopje naar smaak naar smaak naar smaak |
kalfsvlees ui azijn (wijn-,rood) knoflook sap (tomaten-) laurier (blad) ui boter (bak-) olie (olijf-) wijn (rood) zout peper peterselie (bosje) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd het magere kalfsvlees in grote dobbelstenen. Hak de knoflook fijn. | |||
Berei- ding |
Laat het vlees in een grote vuurvaste stoofschotel in de olijfolie bruin worden op matig warm vuur; strooi er zout en peper over. Voeg de gehakte ui toe en laat deze bruin bakken. Voeg dan het tomatensap, de azijn, de wijn, het laurierblad en twee koppen warm water toe. Laat het sudderen totdat het vlees gaar is. Overgiet in de tussentijd het kilo uitjes met kokend water. Laat het water daarna afkoelen. Schil dan de uien en snij ze aan de onderkant kruiselings in om te voorkomen dat ze openbarsten. (Het voorafgaand overgieten van de uien met kokend water voorkomt tranen en maakt de schil een beetje zacht). Verhit de boter in een koekepan, voeg de uien en de knoflook, 1 kop water en zout toe. Doe er een deksel op en laat het koken tot het gaar is. Voeg dit dan bij het vlees en strooi hier peterselie over. Laat het nog 20 minuten zachtjes koken (of totdat de vloeistof is verminderd en de uien zacht zijn). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2463 KiloJoules 586 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 45 gram 3 gram |