culinaire
zaken
.nl
Gestoofd kalfsvlees met uien
(Stifatho)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
4
2
2
1
1
0.50
0.50
0.50
-
-
-
kilogram
kilogram
eetlepel
teentje
kopje
stuks
stuks
kopje
kopje
kopje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kalfsvlees ingrediënt info
ui ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sap (tomaten-)
laurier (blad)
ui ingrediënt info
boter (bak-)
olie (olijf-) ingrediënt info
wijn (rood)
zout
peper ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd het magere kalfsvlees in grote dobbelstenen.
Hak de knoflook fijn.
Berei-
ding
Laat het vlees in een grote vuurvaste stoofschotel in de olijfolie bruin worden op matig warm vuur; strooi er zout en peper over.
Voeg de gehakte ui toe en laat deze bruin bakken.
Voeg dan het tomatensap, de azijn, de wijn, het laurierblad en twee koppen warm water toe.
Laat het sudderen totdat het vlees gaar is.
Overgiet in de tussentijd het kilo uitjes met kokend water.
Laat het water daarna afkoelen.
Schil dan de uien en snij ze aan de onderkant kruiselings in om te voorkomen dat ze openbarsten. (Het voorafgaand overgieten van de uien met kokend water voorkomt tranen en maakt de schil een beetje zacht).
Verhit de boter in een koekepan, voeg de uien en de knoflook, 1 kop water en zout toe.
Doe er een deksel op en laat het koken tot het gaar is.
Voeg dit dan bij het vlees en strooi hier peterselie over.
Laat het nog 20 minuten zachtjes koken (of totdat de vloeistof is verminderd en de uien zacht zijn).
Voedings-
waarde
Energie2463 KiloJoules
586 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
45 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.