culinaire zaken .nl |
Gehaktballen met ham en kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 30 4 4 1 - - |
gram gram gram plakje eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) kaas (belegen,Goudse) boter (bak-) ham (achter-) meel (paneer-) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Het gehakt vermengen met het ei, het paneermeel, zout, peper. Het gehakt volgens recept in porties verdelen, deze plat drukken, de vulling erop leggen en het gehakt eromheen vouwen. Met vochtige handen tot een bal(letje) draaien en de barstjes dichtwrijven. In de boter bakken 7 - 10 minuten (kleine bal) 15 - 20 minuten (grote bal). 100 gram belegen Goudse kaas in 4 repen of 8 - 12 blokjes snijden en in 4 plakken achterham inpakken. 400 gram volgens het basisrecept aangemaakt gehakt in 12 - 16 porties verdelen en om de ingepakte kaasblokjes draaien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1941 KiloJoules 462 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 22 gram 0 gram |