culinaire
zaken
.nl
Gehaktballen met ham en kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
30
4
4
1
-
-
gram
gram
gram
plakje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
kaas (belegen,Goudse)
boter (bak-)
ham (achter-)
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Het gehakt vermengen met het ei, het paneermeel, zout, peper.
Het gehakt volgens recept in porties verdelen, deze plat drukken, de vulling erop leggen en het gehakt eromheen vouwen.
Met vochtige handen tot een bal(letje) draaien en de barstjes dichtwrijven.
In de boter bakken 7 - 10 minuten (kleine bal) 15 - 20 minuten (grote bal).

100 gram belegen Goudse kaas in 4 repen of 8 - 12 blokjes snijden en in 4 plakken achterham inpakken.
400 gram volgens het basisrecept aangemaakt gehakt in 12 - 16 porties verdelen en om de ingepakte kaasblokjes draaien.

Voedings-
waarde
Energie1941 KiloJoules
462 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
22 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.