culinaire
zaken
.nl
Gehakt , spinazie taart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
450
450
120
80
5
4
4
2
1
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
gehakt (runder-)
spinazie a la creme
boon (Chili-,blik)
bloem ingrediënt info
boter (bak-)
water
boemboe (nasi)
aardappel ingrediënt info
boter (bak-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De spinazie laten ontdooien. De bloem met het zout vermengen, de boter toevoegen en deze met twee messen klein snijden.
Twee eetlepels water toevoegen en met een koele hand tot een soepel deeg kneden en dit minstens 0.5 uur in de koelkast laten rusten.
Het gehakt met de boemboe omscheppen en in de verhitte boter rul bakken.
De bonen laten uitlekken en met het gehakt meeverwarmen.
De aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Een ovenvaste schaal met brede rand goed invetten (ook de rand).
De spinazie onderin scheppen, daar de aardappelblokjes in leggen en het gehakt erover verdelen.
Het deeg uitrollen tot een lap die iets groter is dan de schaal. De schaal met de deeglap afdekken en deze op verschillende plaatsen inprikken; de randen goed aandrukken.
In een hete oven van 220 graden in 30 minuten lichtbruin bakken.
Het deeg met losgeklop ei bestrijken en nog 10 minuten in de oven terugzetten.

VARIATIE:
In plaats van spinazie, andijvie nemen. Het gehakt vermengen met 1 gesnipperde ui, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, peper en zout. In plaats van kidney beans, witte bonen in tomatensaus nemen en deze samen met wat saus met het gehakt meeverwarmen.
Voedings-
waarde
Energie4003 KiloJoules
953 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
33 gram
29 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.