culinaire
zaken
.nl
Broccoli stamppot
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
750
200
5
5
3
1.40
1
-
-
kilogram
gram
gram
centiliter
centiliter
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
broccoli ingrediënt info
kipfilet
olie (olijf-) ingrediënt info
melk ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
salie (gedroogd)
boter (bak-)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de aardappeleln, was ze en snij ze klein.
Verwijder de stronken van de broccoli en verdeel in roosjes.
Was de roosjes.
Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Laat de laatste 8 minuten de broccoli met de aardappelen meekoken.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze.
Verhit in een koekepan de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin.
Giet de aardappelen en de broccoli af en stamp ze met een purreestamper tot een smeuige stamppot fijn.
Roer de olijfolie, melk en salie erdoor.
Voeg de kipreepjes toe.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Snij de eieren in plakjes.
Verdeel de plakjes ei over de stamppot.
Voedings-
waarde
Energie2155 KiloJoules
513 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
29 gram
13 gram