culinaire
zaken
.nl
Broccoli en bloemkool met gorgonzola
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
1
1
-
gram
stuks
struik
naar smaak
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
broccoli ingrediënt info
boter (bak-)
Voor-
berei-
ding
Verdeel de bloemkool in roosjes en gooi de stronk weg.
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd deze in plakjes van circa 1 cm dik.
Verkruimel de gorgonzola.
Berei-
ding
Kook de bloemkool en de broccolistelen circa 3 minuten in roum kokend water met zout, voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 3 minuten meekoken.
Schep uit het kokende water in een bak koud water om te voorkomen dat de groente doorgaart.
Laat in een vergiet uitlekken.
Schep de bloemkool en de broccoli door elkaar in een ingevette ovenschaal en verdeel er de Gorgonzola over.
Zet de schaal kort on de de voorverwarmde ovengrill tot de Gorgonzola is gesmolten.
Voedings-
waarde
Energie669 KiloJoules
159 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
8 gram
7 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.