culinaire zaken .nl |
Broccoli en bloemkool met gorgonzola | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron | Grill/grillplaat | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1 1 - |
gram stuks struik naar smaak |
kaas (Gorgonzola) kool (bloem-) broccoli boter (bak-) | ||
Voor- berei- ding |
Verdeel de bloemkool in roosjes en gooi de stronk weg. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd deze in plakjes van circa 1 cm dik. Verkruimel de gorgonzola. | |||
Berei- ding |
Kook de bloemkool en de broccolistelen circa 3 minuten in roum kokend water met zout, voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 3 minuten meekoken. Schep uit het kokende water in een bak koud water om te voorkomen dat de groente doorgaart. Laat in een vergiet uitlekken. Schep de bloemkool en de broccoli door elkaar in een ingevette ovenschaal en verdeel er de Gorgonzola over. Zet de schaal kort on de de voorverwarmde ovengrill tot de Gorgonzola is gesmolten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 669 KiloJoules 159 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 8 gram 7 gram |