culinaire
zaken
.nl
Yoghurt kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
4
8
8
4
3
3
2
2
1.50
1
1
1
1
0.50
0.50
0.25
-
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
teentje
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
gram
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip
yoghurt
koriander (zaad)
komijn
boter (geklaard)
knoflook ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
chilipoeder
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
fenegriek
koriander (zaad)
kardamom (peulen)
peper (zwart) ingrediënt info
kaneel (poeder)
zout
Berei-
ding
Veeg de kip schoon en snij hem in grote stukken. Leg in een kom en wrijf ze in met kurkumapoeder. Maak een pasta van de specerijen met de knoflook, ui en gember. Meng er de yoghurt door, schenk over de kip en laat 2 uur marineren. Keer de stukken herhaaldelijk. Verhit de ghee en bak de ui en knoflook glazig. Voeg er de kardemoms, kruidnagels en het stukje kaneel aan toe. Leg er de gemarineerde stukken kip in en laat mooi bruin braden. Voeg er de rest van de marinade met zoveel water aan toe dat de stukken net onder staan. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes gaar stoven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Garneer met verse koriander- of muntblaadjes.
Voedings-
waarde
Energie3774 KiloJoules
899 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
118 gram
2 gram