culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees met hoisinsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
8
3
1
1
1
0.50
-
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
olie ingrediënt info
varkensfilet
maizena
saus (hoisin-,zoetzuur)
olie (sesam-) ingrediënt info
sherry (medium)
eiwit
prei
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in luciferdunne ree jes. Klop 1 eiwit los en roer er 2 eetlepels maizena en 0.5 theelepel zout door. Meng dit met de reepjes vlees. Snij de prei in stukjes van 3 centimeter. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal uit de wok met een schuimspaan en laat uitlekken. Giet de olie op 3 eetlepels na in een bewaarpan. Bewaar voor later. Verhit de 3 eetlepels olie opnieuw. Roer er op niet te hoog vuur 3 eetlepels hoisinsaus, 1 eetlepel sherry en de prei door. Breng aan de kook. Voeg het vlees toe, meng met de saus en roer er tot slot 1 theelepel sesamolie door. Serveer.
Voedings-
waarde
Energie5277 KiloJoules
1256 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
29 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.