culinaire zaken .nl |
Varkensvlees met hoisinsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 8 3 1 1 1 0.50 - |
deciliter gram theelepel eetlepel theelepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
olie varkensfilet maizena saus (hoisin-,zoetzuur) olie (sesam-) sherry (medium) eiwit prei zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in luciferdunne ree jes. Klop 1 eiwit los en roer er 2 eetlepels maizena en 0.5 theelepel zout door. Meng dit met de reepjes vlees. Snij de prei in stukjes van 3 centimeter. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal uit de wok met een schuimspaan en laat uitlekken. Giet de olie op 3 eetlepels na in een bewaarpan. Bewaar voor later. Verhit de 3 eetlepels olie opnieuw. Roer er op niet te hoog vuur 3 eetlepels hoisinsaus, 1 eetlepel sherry en de prei door. Breng aan de kook. Voeg het vlees toe, meng met de saus en roer er tot slot 1 theelepel sesamolie door. Serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5277 KiloJoules 1256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 29 gram 2 gram |