culinaire zaken .nl |
Varkenshaasje met amandelsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 45 25 8 4 2 2 2 2 0.50 - - - |
deciliter gram gram theelepel eetlepel teentje eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
yoghurt (biogarde-roer) amandel boter (bak-) sap (citroen-) olie (zonnebloem-) knoflook amandel (schaafsel) varkenshaas peterselie honing (vloeibaar) zout peper (zwart) tijm | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: In keukenmachine amandelen heel fijnmalen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: tijm, honing, citroensap, bigarde-roer en olie. Goed vermengen tot mooie gladde saus. Op smaak brengen met zout en peper. Minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten Bereiden: Varkenshaas in plakjes van 2.5 centimeter dik snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekepan boter verhitten en varkenshaasplakjes in circa 4 minuten bruin en gaarbakken, halverwege keren. Intussen in kopje peterselie (2 takjes) fijnknippen. Op vier borden een eetlepel amandelsaus scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel. Varkenshaasplakjes in halve cirkel eromheen leggen. Amandelsaus bestrooien met peterselie. Rest van saus apart erbij geven. Serveren met bospeen en rosti. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1518 KiloJoules 361 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 20 gram 2 gram |