culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasje met amandelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
45
25
8
4
2
2
2
2
0.50
-
-
-
deciliter
gram
gram
theelepel
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
yoghurt (biogarde-roer)ingrediënt info
amandel ingrediënt info
boter (bak-)
sap (citroen-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
varkenshaas
peterselie ingrediënt info
honing (vloeibaar)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: In keukenmachine amandelen heel fijnmalen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: tijm, honing, citroensap, bigarde-roer en olie. Goed vermengen tot mooie gladde saus. Op smaak brengen met zout en peper. Minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten Bereiden: Varkenshaas in plakjes van 2.5 centimeter dik snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekepan boter verhitten en varkenshaasplakjes in circa 4 minuten bruin en gaarbakken, halverwege keren. Intussen in kopje peterselie (2 takjes) fijnknippen. Op vier borden een eetlepel amandelsaus scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel. Varkenshaasplakjes in halve cirkel eromheen leggen. Amandelsaus bestrooien met peterselie. Rest van saus apart erbij geven. Serveren met bospeen en rosti.
Voedings-
waarde
Energie1518 KiloJoules
361 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
20 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.