culinaire zaken .nl |
Udang Sangar Bandang | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 30 3 20 20 20 8 3 2 1 0.50 |
deciliter deciliter gram centiliter gram gram gram stuks stuks theelepel stuks stuks |
melk (kokos-) asem (water) kemirie (noot) olie kurkuma (vers) sereh (vers) laos (vers) garnaal (Chinees(gamba)) peper (groen) trassi ui citroen | ||
Berei- ding |
We marineren de garnalen circa 12 uur in een mengsel van gemalen kemerienoten, groene peper, ui, laos, koenjit, trassie, sereh waar aan is toegevoegd de kokosmelk. De vis wordt aangebakken in olie, dit wordt afgeblust met asemwater en de jus van een halve citroen. Even doorbakken en direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 625 KiloJoules 149 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 13 gram 3 gram |