culinaire
zaken
.nl
Tikka kip
(Vereenvoudigde versie van Kip Tandoori)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
7.50
3
2
2
1.50
1
1
1
0.75
0.50
0.50
0.50
0.25
0.25
-
deciliter
stuks
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
krop
stuks
naar smaak
yoghurt
kipfilet
knoflook ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
chilipoeder
ketoembar
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
garam masala
komijn
ui ingrediënt info
azijn ingrediënt info
kurkuma (poeder)
sla ingrediënt info
citroen
zout
Berei-
ding
Snij de kipfilets in blokjes van 5 centimeter en sla ze plat. Maal de ui met de knoflook en gember en meng er de yoghurt door. Roer er de azijn en specerijen door en wrijf er de kipstukjes zorgvuldig mee in. Laat 3 uur marineren. Zout de kipstukjes en rijg ze aan pennen. Leg ze onder een hete grill of boven een houtskoolvuurtje en laat gaar en krokant roosteren. Sprenkel er citroensap en garam masala over en serveer op een bedje van sla en gegarneerd met uiringen en partjes citroen.
Voedings-
waarde
Energie1290 KiloJoules
307 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
70 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.