culinaire zaken .nl |
Tikka kip (Vereenvoudigde versie van Kip Tandoori) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 7.50 3 2 2 1.50 1 1 1 0.75 0.50 0.50 0.50 0.25 0.25 - |
deciliter stuks teentje theelepel theelepel theelepel theelepel stuks theelepel theelepel stuks eetlepel theelepel krop stuks naar smaak |
yoghurt kipfilet knoflook gember (bak-) chilipoeder ketoembar sap (citroen-) ui garam masala komijn ui azijn kurkuma (poeder) sla citroen zout | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilets in blokjes van 5 centimeter en sla ze plat. Maal de ui met de knoflook en gember en meng er de yoghurt door. Roer er de azijn en specerijen door en wrijf er de kipstukjes zorgvuldig mee in. Laat 3 uur marineren. Zout de kipstukjes en rijg ze aan pennen. Leg ze onder een hete grill of boven een houtskoolvuurtje en laat gaar en krokant roosteren. Sprenkel er citroensap en garam masala over en serveer op een bedje van sla en gegarneerd met uiringen en partjes citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1290 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 70 gram 1 gram |