culinaire zaken .nl |
Semur van vlees (Gestoofd vlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 50 2.50 3 3 2 - - - |
gram gram centiliter eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenslende boter (bak-) water ketjap (manis) knoflook ui zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
U kruidt de lende met peper, zout en nootmuskaat en u laat het vlees zo een poosje staan. Intussen snijdt u de uien en de knoflook heel fijn. U braadt het vlees in de hete boter aan alle zijden goed bruin. Nu voegt u de kruiden, de ketjap en een scheutje water toe. Op een lage pit laat u het vlees gaarsudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 560 KiloJoules 133 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 1 gram 1 gram |