culinaire
zaken
.nl
Pittige bruine bonen met ui en appel
(Hoofdgerecht uit magnetron)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
360
1
25
10
6
2
2
1
1
-
gram
deciliter
gram
gram
theelepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
boon (bruin,blik)
bier (donker)
spekblokjes
wortel
mosterd
ui ingrediënt info
chilipoeder
appel
bouillon (poeder)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bereiden: Spekblokjes fijnsnijden. Overdoen in schaal. Spekblokjes onafgedekt in circa 2 minuten op voor vermogen (700 Watt) uitbakken. Intussen uien pellen en elk in 8 partjes snijden. Worteltjes (2 stuks) schrappen, wassen en in dunne plakjes snijden. Met schuimspaan spekjes uit schaal op bord scheppen. Ui, wortel en chilipoeder door achtergebleven bakvet scheppen en afgedekt in circa 3 minuten op vol vermogen beetgaar smoren. Intussen appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Appel, bruine bonen met vocht, bier, bouillonpoeder en mosterd door groenten scheppen. Afgedekt in nog circa 5 minuten op vol vermogen door en door heet laten worden. Af en toe roeren. Spekblokjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Serveren met venkelsalade.
Voedings-
waarde
Energie1241 KiloJoules
295 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
16 gram
6 gram