culinaire zaken .nl |
Pittige bruine bonen met ui en appel (Hoofdgerecht uit magnetron) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
360 1 25 10 6 2 2 1 1 - |
gram deciliter gram gram theelepel stuks theelepel stuks theelepel naar smaak |
boon (bruin,blik) bier (donker) spekblokjes wortel mosterd ui chilipoeder appel bouillon (poeder) peper | ||
Berei- ding |
Bereiden: Spekblokjes fijnsnijden. Overdoen in schaal. Spekblokjes onafgedekt in circa 2 minuten op voor vermogen (700 Watt) uitbakken. Intussen uien pellen en elk in 8 partjes snijden. Worteltjes (2 stuks) schrappen, wassen en in dunne plakjes snijden. Met schuimspaan spekjes uit schaal op bord scheppen. Ui, wortel en chilipoeder door achtergebleven bakvet scheppen en afgedekt in circa 3 minuten op vol vermogen beetgaar smoren. Intussen appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Appel, bruine bonen met vocht, bier, bouillonpoeder en mosterd door groenten scheppen. Afgedekt in nog circa 5 minuten op vol vermogen door en door heet laten worden. Af en toe roeren. Spekblokjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Serveren met venkelsalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1241 KiloJoules 295 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 16 gram 6 gram |